CENTRUL DE DIAGNOSTIC MEDICAL
022 22 04 04 CHIȘINĂU, STR. TIGHINA 49/5, STR. N. TESTEMIȚANU 29/5
BĂLȚI, STR. DECEBAL 126/1

INFLUENȚA UNUI STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS ASUPRA SĂNĂTĂȚII INIMII

Sănătatea inimii este foarte importantă și un stil de viață corespunzător poate reduce semnificativ riscul de boli cardiovasculare. În acest articol, vom discuta despre factorii care influențează sănătatea inimii și cum le puteți îmbunătăți pentru a vă bucura de un stil de viață sănătos și pentru a vă bucura în fiecare zi.

Alimentație: Produsele preferate și influența lor asupra inimii

O alimentație corespunzătoare este baza sănătății inimii. Iată câteva sfaturi: preferați produsele bogate în grăsimi nesaturate, precum și fructele, legumele și cerealele integrale (1). Încercați să evitați produsele cu conținut ridicat de grăsimi saturate, grăsimi trans și colesterol.

Activitate fizică: Mișcați-vă și bucurați-vă

Activitatea fizică regulată face inima noastră mai puternică și mai sănătoasă (2). Adulților li se recomandă să facă activitate fizică de intensitate moderată timp de 150 de minute pe săptămână sau activitate intensă timp de 75 de minute pe săptămână (3). Alegeți ce vă place: înot, yoga, plimbări sau dansuri - important este să vă mișcați!

Fumatul și alcoolul: uitați de ele

Fumatul este foarte dăunător pentru inimă (4). Dacă fumați, încercați să renunțați la acest obicei. Consumul moderat de alcool poate, de asemenea, reduce riscul de unele boli cardiovasculare (5). Dar amintiți-vă: consumul excesiv de alcool este periculos pentru sănătate.

Greutate: găsiți-vă propriul standard de aur

Excesul de greutate este un inamic al inimii (6). Mențineți o greutate sănătoasă prin alimentație adecvată și activitate fizică. Nu alergați după modelele din reviste, găsiți-vă propriul standard individual de aur pentru o greutate sănătoasă.

Stres: relaxați-vă și bucurați-vă de viață

Stresul cronic are un impact negativ asupra sănătății inimii (7). Încercați să implementați tehnici de relaxare în viața voastră, cum ar fi meditația, yoga sau respirația profundă, pentru a reduce nivelul de stres și a consolida sănătatea inimii.

Astfel, un stil de viață sănătos este cheia sănătății inimii și a reducerii riscului de boli cardiovasculare. Alimentația adecvată, activitatea fizică, renunțarea la fumat, controlul greutății și gestionarea stresului - acestea sunt lucrurile care vă vor ajuta să îmbunătățiți sănătatea inimii și să vă bucurați de viață.

Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de o consultație, vă rugăm să sunați la numărul 022 22 04 04 pentru a face o programare. Suntem bucuroși să vă ajutăm și să vă oferim informații utile pentru menținerea sănătății inimii dumneavoastră.