CENTRUL DE DIAGNOSTIC MEDICAL
022 22 04 04 CHIȘINĂU, STR. TIGHINA 49/5, STR. N. TESTEMIȚANU 29/5
BĂLȚI, STR. DECEBAL 126/1

DEPARTAMENTUL IMAGISTICĂ. REZONANȚĂ MAGNETICĂ MAGNETOM AVANTO 1.5 TESLA SYSTEM SIEMENS CU CEL MAI PERFORMANT SOFT DE POST-PRELUCRARE A IMAGINILOR IRM DIN REPUBLICA MOLDOVA.

Se efectuează toată gama de investigații prin Rezonanță Magnetică (IRM) cu ajutorul echipamentului Magnetom Avanto 1.5 Tesla System Siemens cu cel mai performant soft de post-prelucrare a imaginilor IRM din Republica Moldova.

PROGRAM DE LUCRU
Luni-Vineri: 08:00-19:00
Sâmbătă: 8:00-14:00
Duminică și cu ocazia sărbătorilor legale: 8:00-12:00

Tomografie Computerizată

Departamentul Radioimagistică este condus de medicul imagist categorie superioară, lector universitar, Dumitru Cravcenco
Reputația ireproșabilă a dumnealui are la fundament o vastă experiență acumulată pe parcursul activității  anterioare in cadrul: IMSP Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, IMSP “Sfînta Treime” (Medic Imagist Prinicipal), IMSP Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Internațional Medpark, Centrul Medical de Diagnostic EuroMed.

Crivceanschii Maxim medic imagist, categorie superioară. Președintele Societății Medicilor Imagiști din Republica Moldova, asistent universitar USMF “N. Testemițanu”. Experiență profesională (peste 10 ani): IMSP CRDM – în funcție de șef secție interimar, Medpark, Novamed, IMSP Centrul Mamei și Copilului. Autor al multiplelor publicații în cărți și reviste internaționale. 

În Departamentul Radioimagistică se efectuează toată gama de investigații prin Tomografie Computerizată, inclusiv investigații complexe, cum ar fi: angiografie, colonografie virtuală, screening-ul proceselor secundare ale patologiilor tumorale, examinarea sistemului urinar prin dublă contrastare (split bolus), etc.

Departamentul este dotat cu echipament de ultimă generaţie de producţie germană al companiei Siemens. Toate etapele investigațiilor radiologice (inclusiv cele care implică activitatea în echipă cu medici de alt profil, personal medical inferior calificat) sunt exclusiv coordonate și monitorizate de către Șeful Departamentului Radioimagistică.

Radiografie digitală

Noi folosim echipamente de ultimă generație în radiologia digitală ce permit obținerea unor imagini de o calitate ireproșabilă, cu informații precise asupra structurilor lezate. 

Echipamentele de radiografie digitală permit reducerea dozei de iradiere față de radiografia clasică, scăderea timpului de lucru și obținerea unor imagini de o mare acuratețe. 

 

Ultrasonografie

Echipa de medici-specialiști cu experiență vastă în ecografie îi are în componență pe:  

Medic Zagnat Lilia își folosește cunoștințele în domeniul terapiei (mai mult de 20 ani de experiență) în stabilirea diagnosticului la efectuarea examenului de ultrasonografie generală.

Medic Caraman Anatolie, expert în domeniul ecocardiografiei, cu specializare în pediatrie (mai mult de 30 ani de experiență), cu rezultate apreciate în cadrul colaborărilor cu echipe internaționale de medici cu profil mixt ce au avut la bază diagnostice cazuistice cu abordări comprehensive.

Investigațiile ultrasonografice sunt realizate cu echipament medical marca Toshiba, Japonia. 

Departamentul Medicină Consultativă SCANEXPERT

Departamentul Medicină Consultativă este condus de către prof. Crivceanscaia Larisa – doctor habilitat în științe medicale în pediatrie și neonatologie, medic de categorie superioară, președintele Societății de Perinatologie din Republica Moldova, autoare a numeroase publicații științifice și protocoale naționale.

Echipa Departamentului Medicină Consultativă este formată din medicii specialiști Derejovschi Svetlana, Caraman Nadejda, Punga Jana, Suetnov Svetlana, Postovoi Svetlana, Barat Sorin și alții.

Laborator de analize SCANEXPERT

Laboratorul SCANEXPERT oferă un spectru larg de analize în hematologie și coagulare, toxicologie, biochimie, biologie moleculară, imunologie și serologie, alergologie, microbiologie și anatomie patologică, citologie, genetică.

Calitatea, timpul scurt de efectuare și prețurile accesibile sunt factorii care ne permit să stăm la straja sănătății Dvs. chiar și în aceste momente în care situația epidemiologică pune la grea încercare întreaga societate.